Singapur Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Singapur Vatandaşlığı

SİNGAPUR OTURMA İZNİ

Singapur'a gelmeyi planlamadan önce, yasal durumunuzu anladığınızdan emin olun. Uyruğunuza ve seyahatinizin amacına bağlı olarak, giriş vizesi, oturma izni ve / veya çalışma iznine ihtiyacınız olabilir. Singapur için yasal giriş koşullarıyla ilgili kılavuzumuzu okuyun ve yardım veya tavsiye elde etmek için makalemizi kullanın.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Singapur Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Singapur Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Sİngapur vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Kısa Vadeli Vize
Şartlar ve koşullar
Kısa süreli vizeler, kısa süre Singapur'u ziyaret eden konuklar için yaygın olarak görülmektedir. Bunun doğru vize olup olmadığına etki eden faktörler ziyaretçinin bulunduğu ülkeyi, kalış süresini ve ziyaret amacını içerir.
Kısa Vadeli Vize
Sınırda tipik olarak kısa vadeli vize alınabilir. Bazı ulusların vatandaşları girmeden önce bir Sosyal veya Ticari Vize almalıdır. Bu ülkelerin bir listesi http://www.ica.gov.sg adresinde bulunabilir.
Ziyaretçinin aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekir:
En az 6 ay geçerlilik süresi olan bir pasaport
İstenilen kalış süresinin dolması için yeterli para
Onaylı / dönüşlü bilet; onaylanmış şekilde
Kalkış / biniş kartının tamamlanması
Hangi ülkeden geldiğinize bağlı olarak Sarı Humma Aşı Sertifikası
Geçerli bir Singapur vizesi (gerektiği takdirde yukarıdaki belgeye göre)
Sınırda kısa vadeli vize onaylandıktan sonra onaylı süre kalacaktır. Bunu yapmak için Singapur'da cezalandırılabilecek bir suç olduğu için kalış süresinin onaylanan süreyi aşmaması önemlidir. Bir uzatma almak oldukça kolaydır ve onaylanan süre bitmeden önce başvurmanız gerekir.
Daimi ikamet
Daimi ikamet başvurusu nasıl yapılır?
Singapur'da sürekli ikamet etmek için önce Giriş İzni edinilmelidir. İzin başvurusunda bulunmadan önce daimi ikamet etmekle ilgili yükümlülükleri öğrenmek önemlidir.
Daimi ikamet
Ancak bu izin için herkes başvuruda bulunamaz ve aşağıdaki kişilerle sınırlıdır:
Bir Singapurlu veya Singapur Daimi Mukiminin 21'inin eşi ve evli olmayan çocukları
Bir Singapurlunun ebeveynleri
Bir P / Q / S Geçme tutacağı
Girişimciler / Yatırımcılar
Başvuruyu kabul ettikten sonra, talebin kabul edilip edilmediğini duymak için yaklaşık üç ay bekleyin. Giriş İzni ücreti başlangıçta $ 100, her yıl yenilenen yıllık bir $ 10 ücrettir. Bazı ziyaretçiler 30 dolarlık bir vizeye de ihtiyaç duyacaktır.
Daimi ikamet izni verilirse, Ulusal Hizmet için görev yapmak zorunludur (NS). Tüm vatandaşların ve daimi ikamet edenlerin 16.5 yaşında NS'ye kaydolmaları şarttır. 18 yaşına girdikten sonra, hazır bulunmayı sürdürmek için iki yıl hizmet, ardından da yılda 40 gün gerekiyor. Bu, subay olmayan 40 yaş ve subay 50 yaşına kadar devam eder. Bunun tek istisnası şunlardır:
Meslek / Teknik Personel ve Nitelikli İşçiler veya Yatırımcılar Programı vasıtasıyla daimi ikamet ede işçiler.
İş ve Bağlı Geçişler
Farklı geçişler ve ayrıcalıkları
Singapur'da çalışmak isteyen bir yabancının önce bir iş belgesi alması gerekir. Yapmayı planladığınız çalışmanın türüne bağlı olarak, sunulan birkaç farklı geçerlilik vardır.
İş ve Bağımlı Geçişler
P ve Q Geçiş / İstihdam Yolu
İlk geçiş türüne P ve Q Geçişi veya İstihdam Geçişi (EP Geçişi) adı verilir. En basit şekilde şunu belirtmek gerekirse, diğer faktörler incelenecek olsa da bu, minimum 2,500 S $ kazanacak olanlar içindir. Bu genellikle yöneticiler, uzmanlar ve yabancı profesyoneller içindir. EP Pass ile bağlı ayrıcalıklar uygulanabilir. EP Pass sahibinin bakmakla yükümlü olduğu kişilere bir bağımlılık belgesi verilebilir. Bağımlılar, 21 yaşın altındaki bir eş veya evlenmemiş çocuklar olarak tanımlanır. Bu kişiler, daha sonra Singapur'da istihdam edilmelerine izin verecek bir İzin Vergisi (LOC) için başvurabilirler.
S Pass
S Pass, en az 1.800 dolar kazanan bir orta düzey işçi için en yaygın olanıdır. Nitelikler, beceri, deneyim ve iş türü gibi diğer faktörler bu tür geçişlerin elde edilmesinde rol oynar. Şirketin % 25 oranında bir kontenjan tahsil etmesi ve kişinin S Pass için 50 $ ödememesi gerekiyor. Eğer aylık maaşınız en az S $ 2.500 ise Bağımlılık Yardımı için başvurabilirsiniz. Bu Bağımlılık Anlaşması ile bağımlıların bir Bağımlılık Paktı'na sahip olmaları arasındaki tek fark, bir Bağımlılık Anlaşması paketimine sahip olan kişinin bir LOC için başvurabileceği ve S Pass sahibinin bağımlılarının bir P / Q / S başvurusunda bulunmasıdır / R İşe geçin.
R Geçiş / Çalışma İzni
S veya EP Pass için uygun olmayan işçiler bir R Geçiş veya Çalışma İzni için başvurabilirler. Birinin çalıştığı endüstriye bağlı olarak, geçiş farklı zorluk seviyelerinde verilir. Şirket, bir vergi ödemeye tabidir ve sanayiye bağlı olarak başka kısıtlamalar uygulanabilir. Seyahat etmeden önce belli bir endüstri içindeki son değişiklikleri kontrol etmeniz önerilir.
EntrePass
Singapur'da iş kurmak isteyen girişimciler EntrePass'a başvurabilirler. İş planı iki ajans tarafından gözden geçirilir (MOM ve BAHAR). Kahve dükkanları, yemekhane, masaj salonu ve benzeri diğer faaliyetler için iş teklifleri onaylanmayacaktır.
İstihdam Yeri Eğitim
Bir yönetici ya da uzman gibi Singapur'da üst düzey işler için eğitim almak için önce Eğitim İstihdam Sertifikası'nın (TEP) edinilmesi gerekecektir. Şirket böyle bir davada bir vergi ödemeye tabidir. İstihdam Paktı'na benzer şekilde, 2.500 $ 'lık asgari bir garantili maaş gerekmektedir.
Eğitim Çalışma İzni
Eğitim Çalışma İzin Belgesi (TWP), TEP ile son derece benzerdir ve TEP'e hak kazanmayan kişilere yöneliktir.
Öğrenci pasosu
Nasıl elde edilir ve yararları nedir?
Bir öğrenci bir tam zamanlı eğitim için bir eğitim kurumuna kabul edildikten sonra bir Öğrenci Geçişi için başvuruda bulunabilirler.
Öğrenci pasosu
Bu geçiş, öğrencinin eğitiminin tamamı boyunca Singapur'da kalmasını sağlar, bu nedenle yenileme genellikle gerekli değildir. Daha spesifik uygulama gereksinimleri belirli okullara göre farklılık gösterir ve http://www.ica.gov.sg/ adresinde bulunabilir. Kısa Süreli Vize'de verilen süreden daha az olan kısa bir dersi almak istiyorsa, öğrenci pasosu gerekmez ve dersi almanız yeterlidir.
Vatandaşlık ve Gerekli Belgeler (Vizeler Dahil)
Şartlar ve yükümlülükler
Bir Singapur vatandaşı olmak için birtakım şartları yerine getirmek zorundasınız; bu genellikle uzun sürebilir. Bunların ardından resmi olarak bir Singapurlu olabilmek için diğer vatandaşlıktan vazgeçilmelidir.
Singapur Vatandaşlığı
Vatandaşlık başvurusunda bulunmaya uygun birkaç farklı kişi türü vardır:
2-6 yıl süreyle ikamet eden kalıcı ikamet eden en az 21 yaşında kişi
Ulusal Hizmet yükümlülüğünü tamamlayan daimi ikamet
Evli olan ve en az 2 yıl süreyle daimi ikamet eden bir Singapurlunun eşi
Her iki ebeveynden birinin Singapur vatandaşı olması nedeniyle doğan bir çocuk
Vatandaş olma şartları, adayın hangi şartları yerine getirdiğine bağlı olarak farklılık göstermektedir (not: bazı belgeler yalnızca şahsen uygulanıp uygulanmadığı takdirde gereklidir):
Daimi Sakinler 21 yaş ve üzeri için ;
Vatandaş Başvuru Formu ve Ek Formun Tamamlanması
Pasaport
Geçmişe ait bir pasaport fotoğrafı
Giriş İzin Kartı / Yeniden Giriş İzinleri
Doğum Belgesi ve Kimlik Kartı
Evlilik Belgesi / Boşanma Belgesi / Ayrılık Tapusu
Eğitim Sertifikaları
Mevcut işverenden istihdam mektubu ve ücret, istihdam süresi ve meslek süresi dahil olmak üzere iş ayrıntıları
Önceki 3 yıl için gelir vergisi uyarısı
Geçen yıl CPF katkılarının geçmişi
Bir şirketin sahibi / ortağı / müdürü son bilanço / kar-zarar hesabı
Herhangi bir eski eşin ölüm belgesi ve diğer evliliklerden çocukların velayet belgesi
Bu çocuklardan herhangi birinin doğum belgesi ve pasaportu
Çocuklar için Giriş Belgesi / Kimlik Kartı
İsim değişikliği için sertifika
Yabancı Vatandaşlık Sertifikası ve Yabancı Kimlik Kartı
Singapur vatandaşı çocukların evlat edinilmesi
Çocuk İçin :
Son pasaport fotoğrafı
Kimlik Kartı, Doğum Belgesi, Pasaport
İsim değişikliği için sertifika
Kabul belgesi
Ebeveyn (ler) için :
Doğum belgesi
Singapur Vatandaşlığı Sertifikası
Evlatlık edinme belgesi
Diğer çocuklar pasaportları
Kimlik kartı
Evlilik sertifikası
Eğitim Sertifikaları
Pasaport
Herhangi bir eski eşin ölüm belgesi
Boşanma Belgesi / Ayrılmış Tapu Eski eşlerden
Saklama Belgesi
Mevcut işverenden istihdam mektubu ve ücret, istihdam süresi ve meslek süresi dahil olmak üzere iş ayrıntıları
Önceki 3 yıl için gelir vergisi uyarısı
Bir şirketin sahibi / ortağı / müdürü son bilanço / kar-zarar hesabı
Geçen yılın CPF katkıları
Singapur vatandaşlarının doğal çocukları
İnisiye ya da kayıt yoluyla Singapur vatandaşı olan tüm küçükler, 21 yaşına girdikten bir yıl sonra Vazgeçme, Bağlılık ve Sadakat Yemini almalıdırlar. Bu, Vatandaş Hizmetleri Merkezi'ne girmek ve yemin etmektir. Bu, işlemler 22 yaşına kadar yapılmazsa, vatandaşlıklarını hemen kaybederler.


Sİngapur vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Singapur Pasaport Seyahat Özgürlüğü
Singapur Pasaportu sahiplerinin dünya çapında çok az seyahat kısıtlaması vardır. Bir Singapur Pasaport hamileliği, özellikle ABD gibi destinasyonlarda seyahat ederken, liberal vize gereksinimine sahiptir. Göçün genellikle Singapur pasaport hamillerini daha çabuk temizleme eğiliminde olduğu bilinen bir gerçektir.
Vatandaşlarının keyif aldıkları seyahat özgürlüğüne (vizesiz erişim) göre ülkelerin küresel bir sıralaması olan Henley Visa Restrictions Index, 2016'ya göre, Singapur, vatandaşlarının keyif aldıkları yüksek seyahat özgürlüğünü kanıtlayan çalışmada beşinci sırada yer aldı.
İstihdam Kazanımları
Çoğu şirket vatandaşları ya da halkla ilişkiler dışındaki insanlardan daha çok PR kiralamayı tercih etmektedir. Genel zihniyetin yanı sıra, işverenlerin avantajı, daha az evrak işi, formalite ve masraflardır.


Sİngapur'da yaşam şartları nelerdir ?

Ücretler Singapur Doları üzerinden hesaplanmıştır.
Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 3,026.92 S $
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 1.968.42 S $
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 5,344.07 S $
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 3,167,60 S
Şehir Merkezinde Apartman Dairesi Metrekare Fiyat 25,127.66 S $
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 12.887.95 S $
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 4,262.55 S $
İpotek Faiz Oranı Yüzde Değişim (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 2.39
Nerede Yaşamalı ?
Tiong Bahru
Tiong Bahru, retro cazibeyle zengin bir miras konut arsasına sahip bir şehirdir. Şehir planlaması sokakları birbirine kenetlenmiş at nalı biçiminde tasarlanmış ve bir topluluk merkezi yerleştirilmiştir. Şehir merkezinden sadece 15 dakika uzaklıkta bulunan Tiong Bahru, şehir merkezindeki gökdelenlerden güzel bir kaçış ve daha sakin bir hisse sahiptir.
Dairenizin yürüyüş mesafesinde olması muhtemel, ancak merdivenleri kullanabiliyorsanız güzel bir alanın keyfine varacaksınız. Savaş sonrası daireler, iyi muhafaza edildiğinde ya da yenilenerek örtülü sundurmalar ve karmaşık pencere ızgaraları gibi zarif eski ayrıntılara sahiptir.
Son 10 yılda Tiong Bahru, genç sanat dükkanlarının ve "Singapur'un Brooklyn" adını verdiği muazzam kafeleri restoranlarının canlandığını görmüştür. İş imkanları Türkiye’ye oranla çok daha yüksektir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın